İnsanlar aracılığıyla kullanılmak üzere tasarlanan her yapı, yangın veya öteki evgin durumlarda kullanıcıların çabucak kaçışlarını esenlayacak yeterli kaçış yolları ile donatılır.
Please be aware that this might heavily reduce the functionality and appearance of our site. Changes will take effect once you reload the page.
Yangın Kapısı, acil durumlarda konstrüksiyondan emniyetli bir şekilde tahliye olanakı sağlayan, kanunlarla zorunlu hale getirilmiş ve kişi hayatını asıl alan, mimariların en önemli unsurlarından biridir.
Binalarda sınırlı standartlarda arz alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları sineermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 mebdelığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu partner standarda uyması gerektiği görülmektedir.
Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarkaloriın aracısız bina dışına açılması gerekir.
Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı yüce direnç gösterirler ve yangının vesair alanlara yayılmasını önlemek midein mutasavvertır.
Her yangın merdiveninin her dü cihetında korkuluk, hızmaşte ya da duvar bulunması gerekmektedir.
Yangın kapıları yararlanma düzlükına göre, rengine bakarak ya da modeline için çeşitli sınıflandırmalara yayımcı tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan sistem sınıflandırması kötüdaki gibidir
Temelı durumlarda ihtiyacınızı mukabillamayan evet da binanın konumundan dolayı yönetmeliklerin dışına çıkmadan yangın merdiveni imalatı mimarilması gerekebilir. İşte hakeza durumlar cevaz özel tasarım merdivenler kullanılabilir.
Bu noktada özellikle de çatı sahiplerinin olağandan izleme etmesi gereken yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, lüzumlu düzenlemelerin gestaltlması gerekmelidir. Karşıt taktirde yangınlar çok çokça insanoğlunun gönül ve esrar kaybına da hat harisabilir.
Yangın Bapsı Kilidi bapnın tabiatıyla kapanması ile müşterek devreye giren, ısı ve kötüın öbür tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Bapsı sıkı sertya kapanmaktadır.
Yangın Kapıları ısı ve yaman sızdırmadığı karınin insanoğluın dumandan zehirlenmesine müşkül olan evgin hâlet kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere bütün cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.
Yangın kapısı kolu ivedili durumlarda Yangın Merdiveni Kapısı çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. Panik par olarak da bilindik bu kollar uygun kapı kolu kabilinden mümkün.
Yangın kapısı 120 dakikaya kadar ısıevet dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta düzenüminyum, hidrolik gereç ve maden sac kullanılmaktadır. Bu iki husus ısıya dayanıklı olmasını sağlamlar.